Шикарне, смачне, ароматне домашнє вино – чудове рішення до святкового столу!
А захоплення гостей, які скуштували цей божественний напій, стане Вам нагородою за труд і терпіння!
Інгредієнти:
Варення (будь-яке) – 0,5 л.
Рис – 1 жменя
Дріжджі – на кінчику ножа
Приготування:
У 2-х літрову банку викладаємо варення, дріжджі і кип’ячену, що остигнула, воду по “плічки” банки, також рис та дріжджі.
Натягуємо на банку медичну рукавичку і зав’язуємо її (можна скористатися сучаснішим пристосуванням – гідрозатвором, придбаним у магазині).
Залишаємо банку при кімнатній температурі приблизно на 3 тижні.
Через кілька днів рукавичка підніметься, а коли рукавичка опаде – то вино готове вже! Проціджуємо вино через кілька шарів марлі.
От і все – домашнє вино готове!