Необхідні інгредієнти:
Просекко — 100 мл
Цукровий сироп — 10 мл
Лимонний сік — 10 мл
Персикове пюре — 20 г
Персик — 15 г
Лід в кубиках — 300 г
Винайшов коктейль белліні Джузеппе Чіпріані. (До речі, цей італійський кулінар — «тато» та знаменитого карпаччо.) Коли напій з’явився на світ, точно не відомо, але це сталося у 30-40-х роках минулого століття.
Оскільки для приготування белліні потрібен був стиглий білий персик, то коктейль подавали сезонно. Однак наприкінці 1940-х французи почали випускати персикове пюре, завдяки чому напій, що розглядається нами, увійшов у цілорічний меню.
Спочатку Беллін можна було насолодитися тільки в богемному венеціанському «Барі у Гаррі». Всесвітню популярність коктейль набув після того, як Джузеппе відкрив такий самий заклад у Нью-Йорку.
Подають цей коктейль у келихах для ігристого вина. Перед тим, як налити в ємності напій, охолодіть посуд у холодильнику.
Пюруємо персик, попередньо вийнявши з нього кісточку, очистивши фрукт від шкіри та не забувши залишити часточку для прикраси. Якщо перетерта маса вийде кислою, додаємо до неї цукор.
Поміщаємо в шейкер лід, додаємо до нього пюре, просік, все перемішуємо і виливаємо в келих. Слідкуйте тільки, щоб у нього не потрапили шматочки льоду. Якщо у вас немає шейкера, візьміть відповідну ємність, помістіть в неї всі перераховані вище інгредієнти, перемішайте їх ложкою/половником, вилийте белліні в келих, прикрасьте останній часточкою персика і відразу ж приступайте до дегустації напою, що вийшов.